
#تکشاخ یا #یونی_کورن نام موجودی اساطیری و افسانه در فرهنگ #ایران، #اروپای کهن و قرون وسطی است. با اینحال اسب تک شاخ در اساطیر دیگر فرهنگها نیز دیده شدهاست.
در ادامه...
#تکشاخ یا #یونی_کورن نام موجودی اساطیری و افسانه در فرهنگ #ایران، #اروپای کهن و قرون وسطی است. با اینحال اسب تک شاخ در اساطیر دیگر فرهنگها نیز دیده شدهاست.
در ادامه...
#بندهشن از اساطیر #آریایی و دیانت #زرتشتی بیان میدارد که #اهریمن با تحریک دیو ناپاک و فاحشه یعنی #جهی به پیروزی در برابر نور #هورمزد امیدوار شده و از خواب تاریکی برخاست.
پس اهریمن بر پیشانی جهی بوسه زد و خون ناپاک از پیشانی و عورت دیو روان شد و برای اولین بار چیزی که آن را "دشتان" (قاعدگی) می خوانند رخ داد. جهی که از این ناپاکی و ریمنی بر خود می بالید قسم خورد که آن را بر تمام زنان پاکزاد اهورا تحمیل دارد.
به اعتقاد زرتشتیت زن دیندار به هنگام دشتان باید سرای عمومی را ترک گفته و در سرایی به نام "دشتانستان" دور از خانه منزل گزیند تا این دوره سپری شود.
امشاسپند بانو #هوروتات یا #خرداد در عرصه اساطیر #آریایی و آموزه های #زرتشتی از والاترین وجودان روشنی و مظهری از صفت "کمال و رسایی" دادار یکتا، #اهورا_مزدا است. از تمامی عناصر مقدس گیتی، قدرت خرداد در عنصر "آب" تجلی می یابد. به این منظور پاک نگاه داشتن و احترام به عنصر آب از اسلوبهای موکد در زرتشتیت است.
در ادامه...
در نگاهی موشکافانه در اساطیر بسیاری از تمدن ها شخصیت آسترال مونثی را می یابیم که در نقش "مادر زاینده پلیدی ها" ظاهر می گردد. این شخصیت گاها خود هیچ زیان مستقیمی به کائنات وارد نساخته اما فرزندانی از زهدان این مادر پلید زاده شده اند که هرج و مرج بسیاری در جهان ایجاد کرده و انسانها و جانداران دیگر بسیاری را به خاک و خون کشیده اند!
در ادامه...
در عرصه اساطیر #آریایی به تصدیق "تیر یشت" از #اوستا ی مقدس می دانیم که آبادانی امروز پهنه ی گیتی وامدار نبرد کیهانی عظیمی است که روزگاری در آسمان مینوی رخ داده است. در این نبرد که روزهای طولانی به درازا کشید ایزد مقدس و مبارک باران یعنی #تیر (#تیشتر به پهلوی) و دشمن همیشگی اش #اپوش دیو، وجود خشکسالی و بی برگی با هم گلاویز شدند.
در ادامه...
#ناهوندی از اصلی ترین خدایان مورد پرستش تمدن #عیلام باستان بوده است. وجود خدای روشنگر و درخشان "خورشید" همواره برای سرزمین طلایی و زرخیز #کارون برکت رسان و سودمند بود. با این تفکر ناهوندی موکل بر مفهوم "تجارت" نیز تلقی میشد.
توجه خدای زیبای خورشید نگاه دارنده کاروانهای تجاری بود که سود و ثروت سرشاری را برای شهر #شوش به ارمغان می آوردند. همچنین ناهوندی محافظ قانون و صاحب شمشیر عدالت است.
با تمام این اوصاف تشابهات بسیاری را می توان در تقابل شخصیت #آریایی او یعنی #میترا با این خدای محبوب یافت.
در متن #شاهنامه فردوسی و #اوستا ی مقدس و از اساطیر دوران "پیشدادی" ایران زمین از بانوان بلندمرتبه #آریایی تبار سخن بسیار است. دو تن از این بانوان #ارنواز و #شهرنواز (بعضا شهرناز نیز خوانده شده) هستند.
در ادامه...
برای اقوام #ارمنی از زمان دیانت پاگانیستیک این تمدن، بسیاری از خدایان باستانی #سانسکریت با اندکی تغییر در نام و توصیفات جزئی، قابل احترام بوده اند. شاید دیتی که در #هند، #سوریا و در ایران #خور نامیده میشد به صورت خدای بزرگ #آر یا #آرو (Arev) برای ارمنیان تجلی یافته است. چرا که توصیفاتی با تشابهات مشهود نسبت به همتایان سانسکریت خود دارد.
در ادامه...